0

No products in the cart.

Saoto Soep
Saoto Soep - Soto Ayam recept

Bereidingstijd: 1 uur | moeilijkheidsgraad: ●●●○○

In onze receptenrubriek brengen wij hier het nieuwste recept. Vandaag delen wij hoe je de Saoto Soep kunt maken. Deze authentieke kippensoep uit Indonesië wordt ook wel Soto Ayam genoemd en is perfect voor elk moment en overal ter wereld.

We beginnen uiteraard met de basis en dat zijn deze hieronder:

Ingrediënten:

– 300 gram kipfilet
– Knoflook
– ½ Ui
– Citroengras
– Laurierblad
– Gember
– Laos (galangal)
– Kurkuma
– Water
– Zonnebloemolie
– Taugé
– Gekookt ei
– Selderijblad
– Lente-ui
– Zout
– Gebakken uitjes

Dit recept is niet alleen een stap-voor-stap gids voor het bereiden van dit hartverwarmende gerecht, maar ook een culinaire reis die je meeneemt naar de rijke smaken en tradities van klassiekers uit de keuken.

Bij Nikio’s Wereldkeuken geloven we in het delen van de kunst van het koken, en daarom hebben we dit recept gedeeld om de essentie van de klassiekers te vangen. 

De stap voor stap bereidingswijze

Om dit klassiek gerecht thuis te bereiden volgens het beproefde recept van Nikio, volg je deze eenvoudige stappen hieronder:

Soto Ayamkj

Stap 1: De kruidenpasta

Voor het voorbereiden van de kruidenpasta snij je de knoflook en de uien, meng deze samen met de verse kurkuma en water tot het een gladde pasta wordt.

Stap 2: Bereiding van de soep

Voeg de kruidenpasta toe aan een verhitte pan, op middelhoog vuur, met 3 eetlepels zonnebloemolie. Stamp de gember, samen met de laos en citroengras, en voeg deze toe aan de kruidenpasta in de pan. Voeg hierbij nog 1 a 2 laurierbladen toe en bak deze samen voor ongeveer 1 minuut. Breng vervolgens 1,5 liter kippenbouillon aan de kook en laat de kip hierin zachtjes doorsudderen totdat deze gaar is.

Stap 3: Voorbereiding van de garnituur

Om de garnituur en de overige ingrediënten voor te bereiden snijdt je nu de lente-uitjes grof en zet je deze samen met de voorgebakken uitjes apart.

Stap 4: Extra smaak

Zodra de kip gaar is kan je deze uit de bouillon halen en pluizen. Je kan er ook meteen voor kiezen om deze even goudbruin aan te bakken voor wat extra smaak.

Stap 5: Serveer jouw Saoto soep

Serveer de soep door de bouillon, kip, de groenten (Taugé en selderijblad) en een hardgekookt ei in een kom te doen en de warme bouillon eroverheen te gieten. Om jouw soep de finishing touch te geven garneer je deze met de grof gesneden lente-uitjes en de voorgebakken uien.

Stap 6: De extraatjes

Serveer je Saoto Soep met sambal voor een extra scherpe en pittige kick. Hierbij is het ook een goed idee om er wat ketjap bij te doen.

Benodigdheden: kipfilet (300 gram), laos, citroengras, laurierblad, rijst, hardgekookte eieren, taugé, en sambal.

Deze traditionele kippensoep uit Indonesië is onmisbaar in de Surinaamse en Oosterse keuken. De Soto Ayam is niet alleen heerlijk maar ook zeer voedzaam.

Ontdek meer traditionele gerechten en de benodigde ingrediënten op Nikio.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor exclusieve aanbiedingen en onze nieuwste blogs en recepten.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare