0

No products in the cart.

Parbo Bier
Het meest geliefde bier van Suriname, dat ruim 60 jaar een centrale bouwsteen is van de Surinaamse cultuur, is de bekende Parbo Bier.

In deze blogsectie van Nikio laten wij ons licht schijnen op de unieke smaak, de rijke historie en de waarde van Parbo Bier binnen de Surinaamse samenleving en de diaspora daarbuiten. Hier beschrijven we waarom dit bier van vaste waarde is binnen de huishoudens en gelegenheden van Suriname en wereldwijd.

Een terugblik

De gebroeders Dumont hebben, met steun van Prins Bernard, en in samenwerking met de Amstel Brouwerij, in 1955 Parbo Bier (De Surinaamsche Brouwerij) opgericht. Parbo Bier heeft diepgaande roots in de hoofdstad van Suriname: Paramaribo, wat dus ook logischerwijs de naam verklaart en het logo dat veel overeenkomsten heeft, vanwege de gedeelde historie, toont met dat van Amstel.

Het onderscheidend vermogen van Parbo Bier vloeit voort uit zijn verhaal en ook door de dominante positie op de markt in Suriname met nagenoeg een monopolistisch aandeel.

Smaak en ingrediënten

Parbo Bier heeft een alcoholpercentage van 5% en staat bekend om zijn milde, moutige smaak. Dit bier is wat zoeter en smaakt ook minder bitter.

Parbo Bier uit Suriname is gebrouwen met water uit natuurlijke bronnen van hoogstaande kwaliteit en ook met onder andere rijst uit Nickerie. Dit draagt uiteraard bij aan het unieke smaakprofiel. Deze combinatie van klassieke, binnenlandse ingrediënten en eigentijdse productietechnieken maakt van Parbo Bier een gewaardeerde ambassadeur van Surinaams vakmanschap.z

301029116 367170685620992 7268906144775142267 n
278863304 740490760443630 7380657349669053253 n

Kwaliteit en innovatie

De eerste brouwerij uit Suriname die internationaal en hoogstaand is gecertificeerd is uiteraard Parbo Bier. Dit markeert de toewijding aan kwaliteit en veiligheid van deze brouwerij. De Surinaamse Brouwerij, de producent van Parbo Bier, gebruikt moderne technologieën en productieprocessen om de kwaliteit van bier en de werknemers te kunnen garanderen.

Cultuur

Dit bier is meer dan een simpel drankje. Parbo Bier staat symbool voor de warmte en gastvrijheid van de Surinaamse gemeenschap. Parbo Bier is in verschillende liter flessen en blikjes te verkrijgen; allemaal geschikt voor sociale momenten en persoonlijk genot.

 

Waarom Parbo Bier?

De keuze voor dit bier is gemakkelijk. Dit vanwege de unieke ingrediënten, smaak en de diepe wortels in de rijke historie van Suriname. Ook vanwege de rol als pionier voor kwaliteit binnen deze industrie. Elke proost met Parbo is een op de rijke traditie van Suriname.

Bij Nikio bieden we niet alleen Parbo Bier aan, maar ook een breed assortiment aan traditionele Surinaamse producten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op Nikio.nl om exclusieve aanbiedingen en inspirerende verhalen over onze producten te ontvangen.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare